Koncertek, programok

LigetiIsmeretterjesztő koncerttel várja kiemelten a 9-16 évesek korosztályt a Trio Dakoda, Fejérvári Zoltán világhírű magyar zongoraművész és a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola ütőhangszeres tanszaka (15-17 évesek).

A hangverseny Ligeti György életműve köré épül. Ligeti zongoraművei mellett az őt mélyen inspiráló afrikai tradicionális dobzenék is megszólalnak, valamint elhangzik egy mű Steve Reich amerikai zeneszerzőtől is, akihez Ligetit távoli stiláris rokonság fűzi és akivel kölcsönös tisztelettel tekintettek egymásra.

A koncertről további információ és a jegyvásárlás itt érhető el.

 

 

A koncert, amelyre kedvezményes jegyeket lehet igényelni, két részből áll.
Az első részben Dragony Tímea és Dubrovay László - a kortárs magyar zeneszerzés két jeles alkotója - műveit hallhatja a közönség.
Majd Mikisz Theodorakisz művei idézik meg a görög zenei világot.

Időpont: 2023. október 28. vasárnap 16.00
Helyszín: Müpa

MŰSOR:

a mikrokozmosz nyomaban cropÖsztöndíjprogramot indított Zarándy Ákos zeneszerző, zenetanár „A MIKROKOZMOSZ NYOMÁBAN” címmel, melynek az összefoglaló koncertje 2022. június 1-jén 17 órakor lesz a Magyar Zene Házában. A hangversenyen zeneiskolánk két hegedűs növendéke - Hu Zhan Yun és Lu Wen Yi – is fellép, felkészítő tanáruk Vizeli Máté.

A Bartók Béla Mikrokozmosza által inspirált hangszeroktatási programot három éve a Magyar Művészeti Akadémia is támogatja. A hangversenyen a már oktatásba került szóló- és kamaradarabokat mutatják be rövid módszertani magyarázatokkal kísérve. Továbbá az is kiderül, lehet-e etűdöt írni zenekarra.

BaskirovA felülmúlhatatlan, vibráló tanár-egyéniség, a zseniális zongoraművész, Dmitri Bashkirov 2021. március 7-én elhunyt. Mély, egész életre szóló nyomokat hagyott mindazokban, akik nála tanulhattak, akik hallhatták lenyűgöző játékát. Magyarországi tanítványai, tisztelői hangversenyen emlékeznek meg róla, amelyen ritkaságszámba menő felvételeken magát a Mestert is megidézik prózában és zongorajátékával. Az esemény oldottságáról a házigazda, a sorozat szerkesztője, Eckhardt Gábor gondoskodik.
Részletek az esemény Facebook-oldalán olvashatók.

 

 emblemablue

tehetsegblue

ohnobackground

Tóth Aladár Zeneiskola
Alapfokú Művészeti Iskola

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált Kiváló Tehetségpont
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
a Debreceni Egyetem és a
Pécsi Tudományegyetem Partneriskolája

Cím: 1063 Budapest, Szív u. 19-21.

Telefon:
+36-1-4130459
+36-1-3428104
+36-1-4130818

E-mail: tazi@tothaladar.hu