Koncertek, programok

Ajánljuk

Az Eötvös10 MeseKuckó sorozatának március 6-i epizódjában egy tavaszi történetet dolgoz fel. A hernyó és a rigó című online bábelőadás élőben hallható 17 órakor, majd a mese után a szülők szakértő beszélgetést hallhatnak a mesék fontosságáról a gyermekek és a felnőttek életében.

A Zenetudományi Intézet kiállítással emlékezik a zeneszerzőre, amely a pandémiás helyzet miatt online, a ZTI youtube csatornáján tekinthető meg.

 

2021 februárjában hatodik alkalommal rendezik meg a Cziffra Fesztivált, amelynek küldetése az, hogy hazánk egyik legkiemelkedőbb zongoraművészének az emlékét ápolja. A Fesztivál, egyben a Cziffra100 Emlékév koncertsorozatának teljes programját a következő linken tekinthetik meg.

A Fesztivál kezdete előtt mesterkurzuson vehetnek részt az érdeklődők. A jövő évi Mesterakadémia kurzusok felhívásának részletei itt olvashatók.

A 2021. februári Mesterakadémia tanárai:

Miklósa Erika – Kossuth-díjas operaénekes

Dráfi Kálmán – Liszt Ferenc-díjas zongoraművész

Szakcsi Lakatos Béla – Kossuth-díjas zongoraművész

Lukács Miklós – Magyar Örökség-díjas cimbalomművész

 A jelentkezési határidő 2021. január 18.

2020 november 13-15.

Háromnapos zenei és hangszertörténeti fesztivál kezdődik 2020. november 13-án, pénteken a Benczúr Ház Kulturális Központban. Ezen a fesztiválon a régi korok hangszerei kerülnek előtérbe, ezeken keresztül bemutatva a reneszánsz, a barokk, vagy a romantika világát.

Az interaktív múzeumi kiállításon a látogatók testközelből ismerkedhetnek meg a legkülönlegesebb történelmi hangszerekkel, szakemberek és mesterek segítségével.

A napközben látogatható tárlat mellett, este ingyenes koncertek várják az érdeklődőket, ahol neves művészek szólaltatják meg a kiállított hangszereket.

A fesztivál megnyitó eseménye: 2020. november 13. péntek 10:00

Rendezvényünk különlegessége, hogy összekapcsolódik Erik Bosgraaf, világhírű holland furulyaművész budapesti mesterkurzusával, a kurzus zárókoncertje egyben a fesztivál zárókoncertje is. A kurzus jelentkezői részt vehetnek a kiállítás mellett Kállay Gábor furulyaművész és zeneszerző előadásain is.

A mesterkurzusról részletesebb információkat itt lehet olvasni.

 

 emblemablue Tóth Aladár Zeneiskola
Alapfokú Művészeti Iskola
 tehetsegblue Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált Kiváló Tehetségpont
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
a Debreceni Egyetem és a
Pécsi Tudományegyetem Partneriskolája
 ohnobackground Cím: 1063 Budapest, Szív u. 19-21.
Tel.: +36-1-351-6888
E-mail: tazi@tothaladar.hu

Tóth Aladár Alapítvány
Regisztrált Tehetségpont

Adószám: 19654858-1-41
Bankszámlaszám: 11706016-20718417-00000000
(OTP Bank)

Köszönjük, hogy adója 1%-nak felajánlásával támogatja az alapítványt!