Ez történt...

Kedves Növendékek! Tisztelt Szülők! Tisztelt iskolánkba érkező Vendégünk!

A pandémia idején a zeneiskola épületébe lépve kötelező a kézfertőtlenítő használata, valamint helyiségeinkben a maszk viselése!
A tanteremben a diákok a csoportos és egyéni foglalkozáson - a fúvós és a magánének órák kivételével - maszkot viselnek!
Órák előtt kötelező kezet mosni a mosdókban kihelyezett tisztító folyadékkal!

Szeptember 1-3. között a szülők személyesen egyeztetik az órarendet valamint ellenőrzik és aláírják a tanulói jogviszonyhoz szükséges adatlapot.
Kérem - ha módjában áll -, a térítési díj befizetését igazoló dokumentumot hozzá magával (csekk, pdf az utalásról, stb.) vagy küldje el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre szeptember 20-ig.

Szeptember 7-től a zeneiskola székhelyén a szülők  - korlátozott számban - várhatják meg gyermekeik zeneóráját, betartva a 2 m-es távolságot, a várakozási idő alatt maszkot viselve.
Felhívom a figyelmüket, hogy a kerület iskoláiban zeneórára járó gyermekeknek és szüleiknek az adott iskolára vonatkozó szabályokat kell betartaniuk.

Kérem, védjük gyermekeink és egymás egészségét! 
Köszönöm az együttműködésüket!

Magyar Margit, igazgató

A zongora tanszak minden évben megszervezi, hogy a Bösendorfer-koncertek az Alma Materben című sorozatunkon pályájukon fölfelé ívelõ ifjú művészek jöjjenek vissza egy estére, muzsikáljanak és meséljenek magukról. Február végén Fehér Norbert (Szilágyi Katalin növendéke) és Foskolos Bettina (Horváth Vilmosné növendéke) volt a vendégünk.
 
A két ifjú művész még felsőfokú tanulmányait végzi, Norbert a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Foskolos Bettina a győri Szent István Egyetemen. Rangos vendége is volt koncertünknek, Rónaszékiné Keresztes Monika személyében, aki a két éve elhunyt Horváth Vilmosnéval rokoni kapcsolatban is állt, és szeretettel ápolja emlékét.

Babszi tantKovács Kálmánné, Babszi a Fővárosi Pedagógiai Intézet vezető szaktanácsadójaként és kimagasló szaktudású, elismert zongoratanárként több évtizeden át meghatározó személyisége volt az egész magyar alapfokú zeneoktatásnak, 1982-84 között a Tóth Aladár Zeneiskola igazgatója is volt. Munkássága elismeréseképpen 2013-ban „örökös tiszteletbeli igazgató” ranggal tiszteltük meg őt, iskolánk 110 éves jubileumi ünnepségén. Szakmai, pedagógiai örökségének ápolását, szellemiségének továbbvitelét iskolánk zongora tanszaka szívügyének tartja, és örömmel vállalta.
 
2014-től, a halála évétől kezdődően a páros években szakmai konferenciával, továbbképzésekkel emlékezünk rá. Eckhardt Gábor szóleleményével ezeket a rendezvényeket „Babszimpózium”-nak neveztük el, és már három alkalommal megszerveztük, egyre nagyobb érdeklődés mellett. 2015-ben a Kovács Kámánné, Babszi néni terme felavatásával és emlékszoba létrehozásával, 2017-ben nagyszabású, országos Emlékkoncerttel emlékeztünk rá. Idén, 2019-ben, Babszi halálának 5. évfordulóján - hagyományteremtő céllal - a magyar zongorás kamarazenét fókuszba állító, Kortárs Kamarazenei Fesztivált rendezünk. A fesztivál ötlete Halászné Veres Zsuzsa fejéből pattant ki.

 emblemablue Tóth Aladár Zeneiskola
Alapfokú Művészeti Iskola
 tehetsegblue Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált Kiváló Tehetségpont
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
a Debreceni Egyetem és a
Pécsi Tudományegyetem Partneriskolája
 ohnobackground Cím: 1063 Budapest, Szív u. 19-21.
Telefon:
+36-1-4130459
+36-1-3428104
+36-1-4130818

E-mail: tazi@tothaladar.hu

Tóth Aladár Alapítvány
Regisztrált Tehetségpont

Adószám: 19654858-1-41
Bankszámlaszám: 11706016-20718417-00000000
(OTP Bank)

Köszönjük, hogy adója 1%-nak felajánlásával támogatja az alapítványt!