Ez történt...

tazi120 40Óriási élmény volt együtt lenni tegnap, és megtölteni hangokkal a muzsika igazi, felülmúlhatatlan házát, a Zeneakadémia Nagytermét! Méltó ahhoz a 120 évhez, amit ünnepelünk egész évben.

Képgalériánk itt tekinthető meg.

Telt ház előtt adott hangversenyt a Zeneakadémia Nagytermében tegnap az alapításának 120. évfordulóját ünneplő Tóth Aladár Zeneiskola.
A jubileumi koncert nyitó perceiben székelyföldi népdalok, zárásképpen pedig Kodály művek szólaltak meg. A kettő között az iskola valamennyi tanszaka teret kapott a színpadon. A népitől a klasszikuson át a jazzig, növendékek és az iskola művésztanárain át, valamint olyan volt tanítványok, akik ma már a világ koncerttermeinek szívesen látott szereplői: Schöck Atala operaénekes, Lisztes Jenő cimbalomművész, Magyar Valentin zongoraművész.IMG 8257

A hangversenyt - fővédnökként - Budapest-Terézváros polgármestere, Soproni Tamás nyitotta meg, úgy is, mint egykori növendék, kiemelve a zenetanulás fontosságát, személyiségfejlesztő hatását.IMG 8234
Beszédet mondott Ember Csaba elnök, - Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége - méltatva a TAZI jelentőségét a magyar alapfokú zenei nevelésben.
A jubileumi tanév fővédnökségét Tóth Mária, az iskola névadójának lánya vállalta, aki évtizedek óta támogatja a TAZI-t. Távollétében levelét - melyben felidézte az iskolához fűződő szép emlékeit - a névadó dédunokája, Tóth Annamária olvasta föl. 
Képünkön (jobbra) Marosi Beatrix és Tóth Annamária.
Az iskola igazgatója, Magyar Margit elsősorban az alapító Fodor Ernőnek állított emléket, rámutatva, hogy a mintaadó műhely, mely szakmai bázisa lett az alapfokú zeneoktatásnak, ismeri és büszke múltjára, a jelen gyerekeire irányított figyelem pedig záloga jövőnknek, a tehetséggondozásnak.
A hangverseny után a színpadról visszatérő művészeket, a tantestület tagjait és a meghívott vendégeket a tankerület vezetője, Marosi Beatrix köszöntötte.
A fogadáson a Sommer Cukrászda tortája volt a meglepetés, rajta az iskola marcipánból készült képével.
Az ajándékot köszönjük, szerettük és nagy örömmel elfogyasztottuk.

 emblemablue

tehetsegblue

ohnobackground

Tóth Aladár Zeneiskola
Alapfokú Művészeti Iskola

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált Kiváló Tehetségpont
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
a Debreceni Egyetem és a
Pécsi Tudományegyetem Partneriskolája

Cím: 1063 Budapest, Szív u. 19-21.

Telefon:
+36-1-4130459
+36-1-3428104
+36-1-4130818

E-mail: tazi@tothaladar.hu