Ez történt...

Még csak második alkalommal rendezte meg a Tóth Aladár Zeneiskola a Kortárs Magyar Kamarazenei Fesztivált, de máris kiderült, hogy a zeneiskolák számon tartják, és szívesen csatlakoznak, annak ellenére, hogy az eseményt viszonylag közelre időzítettük a tanévkezdéshez.
galamusor e10A rangos zenepedagógiai díjátadóval egybekötött gálahangversenyt január 22-én tartottuk meg az Eötvös10 Művelődési Házban. Felléptek a fesztiválon kiemelt díjat nyert kamaraegyüttesek, valamint az iskola művészi pályára lépett volt illetve jelenlegi növendékei, tanárai.

A fesztivál pedagógiai és zenei tanulságairól a papageno.hu kulturális magazinban jelent meg cikk "Mit adhat a kortárs zene az alap- és középfokú művészetoktatáshoz?" címmel. Ebben a zsűri tagjai, zeneszerzők, zenepedagógusok összegzik a kortárs zene  és az alapfokú zeneoktatás kapcsolódási lehetőségeire vonatkozó tapasztalataikat.
A Terézváros lapjában megjelent tudósítás  "A kortárs kamarazenét éltetik" címmel olvasható.

A gálakoncerten adták át a zenepedagógusi szakmai közösség rangos kitüntetését, a Babszi-díjat, három zenepedagógusnak: H. Kürtösi Mónikának, a Kalász AMI zongora, zenetörténet és zeneelmélet tanárának; Megyimóreczné Schmidt Ildikónak, a Pécsi Liszt Ferenc Zeneiskola zongoratanárának.Vadász Zsuzsanna

Zeneiskolánkból Vadász Zsuzsanna zongoratanár, a Papp Lajos Regionális Zongoraverseny megálmodója, a TAZI nemrég nyugdíjba vonult mesterpedagógusa, volt tanszakvezetője kapta az elismerést. 

 emblemablue Tóth Aladár Zeneiskola
Alapfokú Művészeti Iskola
 tehetsegblue Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált Kiváló Tehetségpont
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
a Debreceni Egyetem és a
Pécsi Tudományegyetem Partneriskolája
 ohnobackground Cím: 1063 Budapest, Szív u. 19-21.
Telefon:
+36-1-4130459
+36-1-3428104
+36-1-4130818

E-mail: tazi@tothaladar.hu

Tóth Aladár Alapítvány
Regisztrált Tehetségpont

Adószám: 19654858-1-41
Bankszámlaszám: 11706016-20718417-00000000
(OTP Bank)

Köszönjük, hogy adója 1%-nak felajánlásával támogatja az alapítványt!