IV. Országos Jazz-zenei Verseny

jauuhonlapjó 

Kedves Versenyző Növendékek, Felkészítő tanárok! Kedves Vendégek!

Negyedik alkalommal rendezi meg iskolánk az alapfokú jazz zenei oktatás országos versenyét az Oktatási Hivatal felkérésére. E verseny – sok más „társával” - a tehetségkutatás, fejlesztés egyik fóruma, melyet iskolánk jazz tanszakának tanárai kezdeményeztek, teret és lehetőséget adva növendékek és tanáraik szakmai találkozásához.

 A kialakult járványhelyzetben sajnos a személyes találkozás, nem jöhetett létre. A mai nappal már az eredményeket kellett volna kihirdetnünk, s gratulálnunk a győzteseknek. Most azonban még várjuk a pendrive-on érkező felvételeket, hogy majd a zsűri elvégezhesse feladatát: Binder Károly-elnök, jazz zongoraművész, zeneszerző, Lakatos Ágnes - jazz énekművész, tanszakvezető, és Borbély Mihály - jazz szaxofonművész. Az értékelés eredményét kb. márc. 29-én küldjük meg az iskoláknak.

 A tehetség gondozásában az egymásra figyelés, a tehetségek felé fordulás egy folyamat, s nem egy alkalomhoz kötődik. Akik ezen az online versenyen részt vesznek, több éve kapják meg ezt tanáraiktól, szüleiktől. Ez tette lehetővé, hogy a teljesen megváltozott körülmények ellenére is helyt tudtak állni. Fontosnak érezzük, hogy beszámoljunk az eseményről, hiszen közel 30 műsorszámmal jelentkeztek a növendékek vagy együttesek, az ország legkülönbözőbb régióiból, 11 iskolából. Ők méltán lehetnek az alapfokú jazz zene tanításának bázis iskolái.

Kívánom a versenyzőknek, hogy hamarosan élőben is megmutathassák tudásukat, minél több jam-session részesei lehessenek gyarapítva tapasztalataikat, tudásukat. Valóra válhasson álmuk, hogy egy-egy híres muzsikussal együtt játszhassanak.

Előbb azonban a virtuális versenytérben kívánok sikert valamennyi résztvevőnek, megköszönve a felkészítő tanárok és a zsűri munkáját, s valamennyi a verseny megvalósítását segítő szervezet figyelmét, támogatását.

Ezzel a IV. Országos Jazz-zenei Versenyt megnyitom.

Magyar Margit
igazgató

 emblemablue Tóth Aladár Zeneiskola
Alapfokú Művészeti Iskola
 tehetsegblue Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált Kiváló Tehetségpont
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
a Debreceni Egyetem és a
Pécsi Tudományegyetem Partneriskolája
 ohnobackground Cím: 1063 Budapest, Szív u. 19-21.
Telefon:
+36-1-4130459
+36-1-3428104
+36-1-4130818

E-mail: tazi@tothaladar.hu

Tóth Aladár Alapítvány
Regisztrált Tehetségpont

Adószám: 19654858-1-41
Bankszámlaszám: 11706016-20718417-00000000
(OTP Bank)

Köszönjük, hogy adója 1%-nak felajánlásával támogatja az alapítványt!