Ez történt...

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzata 2020. első félévében kiírt pályázatára a Tóth Aladár Alapítvány „Zöldre hangoló” címmel pályázatot nyújtott be. A pályázaton elnyert összegből, a szülői hozzájárulásokból és a Tóth Aladár Alapítvány támogatásából az iskola központi épületében megépülhetett egy új zöldfal, valamint a pályázatban meghirdetett rajzversenyhez kiállító paraván és képkeretek beszerzése valósulhatott meg. A beérkezett rajzokat öttagú zsűri bírálta el, és összesen 14 díjat ítélt oda. A pályamunkákból 2021. tavaszán a nagyközönség számára is látogatható kiállítást rendezünk, addig is honlapunk médiatárában megtekinthetők.


A pályázati kiírásnak megfelelően a program kétféle módon segíti a terézvárosi gyerekek környezettudatos szemléletének alakítását:
- Zöldfal megépítése a Tóth Aladár Zeneiskola épületében. A második „párologtató” zöldfal megépítésével igyekszünk megóvni hangszerparkunk állagát. A zöld növények jelenléte hatással van az épületben tartózkodók hangulatára, közérzetére és egyben megmutatja diákjainknak, hogy egyszerű ötletekkel a jövőben saját környezetüket is esztétikusabbá, egészségesebbé, élhetőbbé tehetik.
fal2 honl- Zöldre hangoló – avagy „Terézváros-Álomváros” címmel rajzpályázatot hirdettünk a kerületben tanulóknak. A célunk az volt, hogy felkeltsük a 6-18 éves korosztály figyelmét arra, hogy egy városi közegben is létre lehet hozni zöld környezetet, akár a megszokottól eltérő megoldásokkal is.
A terézvárosi iskolákból beérkezett, csaknem 70 alkotás, szó szerint és átvitt értelemben is színes képet fest a gyermekekben élő világról, tükrözi fantáziájukat, kreativitásukat. Köszönjük a felkészítő tanárok munkáját, odaadó figyelmét!vezetok
Az öttagú zsűri összesen 14 díjat ítélt oda. Szempontjai között szerepelt többek között a megadott témához való illeszkedés, a képek forma- és színvilága, az alkalmazott technika. A pályamunkákat digitális formában tekinthetik meg honlapunk (www.tothaladar.hu) médiatárában.
Terveink között szerepel, hogy az iskola épületében 2021. tavaszán a nagyközönség számára is látogatható kiállítást rendezünk. A legszebb munkákért járó díjakat a tavaszi kiállítás megnyitóján adjuk át a gyerekeknek. Ennek időpontjáról honlapunkon tájékozódhatnak.
Remélve, hogy a tavasz egészséges napokat hoz, nagy szeretettel várjuk majd a kiállításon az érdeklődőket!

 

 emblemablue Tóth Aladár Zeneiskola
Alapfokú Művészeti Iskola
 tehetsegblue Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált Kiváló Tehetségpont
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
a Debreceni Egyetem és a
Pécsi Tudományegyetem Partneriskolája
 ohnobackground Cím: 1063 Budapest, Szív u. 19-21.
Telefon:
+36-1-4130459
+36-1-3428104
+36-1-4130818

E-mail: tazi@tothaladar.hu

Tóth Aladár Alapítvány
Regisztrált Tehetségpont

Adószám: 19654858-1-41
Bankszámlaszám: 11706016-20718417-00000000
(OTP Bank)

Köszönjük, hogy adója 1%-nak felajánlásával támogatja az alapítványt!