Ez történt...

Kedves Szülők, Növendékeink,  Kollégáink!

Kérjük, figyelmesen tanulmányozzák a miniszteri rendelet nyomán megalkotott igazgatói utasításokat, az ezekben foglalt eljárásrendet, és tartsák, tartassák be a szabályokat. Mivel ezek naponta változhatnak, honlapunkon figyeljék az újabb értesítéseket!
Az iskolánkba lépőket tiszta környezetben fogadjuk, az épületben 8.00 - 11.00 óra között fertőtlenítő takarítás van (mosdók, irodák, tantermek, nyílászáró kilincsek, folyosók, közösségi terek, bejárati kapu, aula).

Általános eljárásrend a XXVIII. számú igazgatói utasítás alapján
1. Kérjük, hogy a szülők a folyosókon várakozás közben min.1,5 m távolságra üljenek egymástól. Amennyiben a porta és a vagyonvédelmi szolgálat arról tájékoztatja az érkező szülőt, hogy a megengedhető létszám betelt, kérjük, fogadják el, hogy másutt kell várakozniuk!
2. A portánál kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező. Az iskolába lépéskor a portás testhőmérsékletet mérhet. Kérjük, ebben is legyenek együttműködők!
3. Ha a tanár, a tanuló vagy hozzátartozóik koronavírussal fertőzött területen tartózkodtak vagy érintett személlyel kapcsolatba kerültek, 14 napig kötelesek önként a közösségtől elzártan, otthon tartózkodni. Ez alól csak két negatív eredményű teszt bemutatásával mentesülhetnek. Érintettségükről azonnal kötelesek tájékoztatni az iskola vezetését. (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. tanuló neve – érintett személy neve, az utazás vagy találkozás dátuma)

Speciális szabályok a kihelyezett telephelyeinken szeptember 7-től
A zeneiskola telephelyein folytatott képzésekben részt vevő tanulók az épületbe lépéskor kötelesek nevüket a portán bemondani. A zeneiskola a pandémia idejére átadja az esetleges intézkedésekhez szükséges adatokat, amelyeket a két iskola vezetője a jogszabályok betartásával kezel.
Az adott telephelyen a pandémia idején eltérő eljárási szabályok lehetnek. Amennyiben a szülő nem léphet be az iskolaépületbe, a hangszeres tanár segít a fiatalabb növendékeknek a tanterembe vinni a hangszereket. Ez alól kivételt képeznek a hangszeres előkészítő 1., 2. és az alapfok 1. osztályba járó növendékek szülei, akik a hangszerek hangolásának és otthoni kezelésének tanulásához részt vesznek a tanítási órán. Ők csak a kijelölt osztályteremben tartózkodhatnak, maszkot viselve.
Az iskola székhelyére vagy a telephelyekre csak egészségesen lehet belépni. Bármilyen betegség után a közösségbe csak orvosi igazolással lehet visszatérni.
Ha a tanuló vagy a tanár COVID-19 fertőzésre jellemző tünetet észlel magán – láz, száraz köhögés, nehézlégzés, szaglási- és ízlelési képesség jelentős csökkenése – köteles háziorvosát felhívni illetve felkeresni, kiskorú tanuló esetén a szülő a gyermeket gyermekorvoshoz vinni.
Az orvos ajánlása alapján a két hetes otthon tartózkodás igazolt hiányzás. A közösségbe visszatérni csak orvosi igazolással, illetve két egymást követő negatív teszttel lehet.
Ha az iskolával jogviszonyban álló tanulóról vagy tanárról egyértelműen kimutatják a COVID -19 érintettséget, úgy az alábbi értesítési rendet kell követnie:
Tanuló esetén: e-mail a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre (adatok: tanuló neve, anyja neve, érintettség kezdő napja, karantén végének várható napja); a tárgyban fel kell tüntetni „COVID érintettség.
Tanár esetén: e-mail levél a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre (adatok: tanár neve, érintettség kezdő napja, karantén végének várható napja, azon tanulók és tanárok névsora – akikkel érintkezett); a tárgyban fel kell tüntetni: COVID érintettség.
(Szoros kontaktnak minősül a BFKH illetékes kerületi hivatala Népegészségügyi Osztályának tájékoztatása alapján a teszt elvégzése előtti (vagy tünetek észlelése előtti) 48 órát megelőző 2 méteren belül, 15 percet meghaladó kapcsolat, maszk nélkül. Pozitív diák esetében az előtte, mögötte, mellette ülő diákok. Pozitív tanár esetében nem számít kontaktnak az osztályközösség, ha a tanár a táblánál állt egész órán, legalább 2 méter távolságot tartott, maszkot viselt, és nem érintette a diákjait és holmijaikat.)
 Az iskola vezetője az adatok alapján értesíti a telephely ill. a tankerület vezetőjét.
A tanár naprakész nyilvántartást vezet a tanulók hiányzásáról. E nyilvántartásból adatot szolgáltatnia csak akkor szükséges, ha azt az iskola vezetője jelzi számára. A nyilvántartást a KRETA-ban kezeli. A hiányzás csak orvosi igazolás elektronikus beküldéssel igazolható.
Ha a tanuló nem vesz részt a tanítási órán, annak okáról a szülő – illetve a növendék - köteles a tanítási óra megkezdése előtt tájékoztatni (elsősorban írásban) a tanárt. Ezután a tanár mérlegeli, hogy további intézkedésre (házi orvos megkeresése, központi email) szükség van-e.
A COVID-19 fertőzésre vonatkozó adatokat az iskola nyilvántartja, és a jogszabályok illetve a fenntartó utasításai alapján kezeli.
További részletek itt olvashatók.
Köszönöm az odafigyelést, az együttműködést és a megértést ebben a nehéz helyzetben. Óvjuk magunkat, óvjuk egymást!
Budapest, 2020. szeptember 10.

Magyar Margit
igazgató

 

 emblemablue Tóth Aladár Zeneiskola
Alapfokú Művészeti Iskola
 tehetsegblue Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált Kiváló Tehetségpont
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
a Debreceni Egyetem és a
Pécsi Tudományegyetem Partneriskolája
 ohnobackground Cím: 1063 Budapest, Szív u. 19-21.
Telefon:
+36-1-4130459
+36-1-3428104
+36-1-4130818

E-mail: tazi@tothaladar.hu

Tóth Aladár Alapítvány
Regisztrált Tehetségpont

Adószám: 19654858-1-41
Bankszámlaszám: 11706016-20718417-00000000
(OTP Bank)

Köszönjük, hogy adója 1%-nak felajánlásával támogatja az alapítványt!