Segítünk választani

Sorozatunkat azért indítottuk, hogy aki szereti a hangszerét, szeresse még jobban, erősödjön meg választásában. Aki küzd a hangszertanulással, és nem érzi magáénak a hangszert, kedvet kapjon a váltáshoz. Annak a szülőnek pedig, aki tanácstalan, hogy mit válasszon előképzős gyermekének májusban (a gyermekkel egyetértésben), inspirációt kínálhatnak ezek a személyes vallomások.
 
Kelemen Gáspár nem izgul"Szerintem minden hangszer nagyon szép hangokat tud kiadni, de a hegedűnek olyan a hangja, hogy engem elvarázsol. Gyakorlás közben nehéz sokáig állni és megtartani a hangszert, de ha nem arra gondolunk, hogy milyen nehéz, akkor nem is nehéz. Nagyon kell figyelni a kéztartásra, meg arra, hogyan húz
om a vonót. Ha nem hegedülhetnék, akkor csellózni szeretnék. Az a lényeg, hogy legyek zenész. Az osztálytársaimnak is szoktam hegedülni, olyankor mondják, hogy biztos híres hegedűs leszek majd. De én nem szeretnék híresebb lenni, mint az anyukám vagy az apukám.”
 
Kelemen Gáspár ötévesen kezdett hegedülni, Ácsné Szily Éva növendékeként. Első nemzetközi versenyén hétévesen vett részt, 2015 decemberében, ahol korcsoportjában első helyezett lett: a 24. Gianluca Campochiaro Nemzetközi Zenei Versenyen (Catania, Szicília, Olaszország) a gálahangversenyen is felléphetett.
A Virtuózok című tehetségkutató műsor második elődöntőjében való szereplése itt tekinthető meg.
 
Közvetlenül Gáspár előtt látható zeneiskolánk másik hegedűs növendékének Veér Lilinek a produkciója - akinek szintén Ácsné Szily Éva a tanára -, a 45.28 perctől itt.
 
A hegedű választásának egyéb részleteiről, a hegedűtanulás lehetőségeiről a Tóth Aladár Zeneiskolában, itt tájékozódhattok.
 
 
 emblemablue Tóth Aladár Zeneiskola
Alapfokú Művészeti Iskola
 tehetsegblue Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált Kiváló Tehetségpont
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
a Debreceni Egyetem és a
Pécsi Tudományegyetem Partneriskolája
 ohnobackground Cím: 1063 Budapest, Szív u. 19-21.
Telefon:
+36-1-4130459
+36-1-3428104
+36-1-4130818

E-mail: tazi@tothaladar.hu

Tóth Aladár Alapítvány
Regisztrált Tehetségpont

Adószám: 19654858-1-41
Bankszámlaszám: 11706016-20718417-00000000
(OTP Bank)

Köszönjük, hogy adója 1%-nak felajánlásával támogatja az alapítványt!