Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye lett iskolánk

Örömmel adjuk hírül, hogy benyújtott pályázatunk alapján az Oktatási Hivatal Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ érdemesnek ítélte iskolánkat az „Oktatási Hivatal Bázisintézménye” cím viselésére. 

 

 

Életútinterjú-kötet iskolánk egykori tanára, Béres János furulyaművész-tanár munkásságáról

Megjelent egy interjúkötet a Magyarnak lenni…sorozat 133. köteteként Béres János életútjáról, A furulyám, jaj de szépen szól… címmel.
 
A Kairosz Könyvkiadó várja az érdeklődőket, barátokat és családtagjaikat a 87. Ünnepi Könyvhéten pavilonjához, a Budapest belvárosi Vörösmarty térre (V. kerület).
Béres János művész-tanár, népzenekutató az életéről és munkásságáról szóló kötetet 2016. június 12-én, vasárnap dedikálja, 16:00 – 17:00 között a 64-es pavilonnál.
 

Gyertek ti is a Falk Art Fórumra! Mi ott leszünk!

A MŰVÉSZETI NEGYED LEGNAGYOBB PRGRAMJA 
A GALÉRIÁK ÜNNEPE
Kiállítások, művészeti előadások, koncertek a FalkArtFórumon
 
Időpont: 2016.05.21. SZOMBAT 14 ÓRÁTÓL 22 ÓRÁIG
Helyszín: Budapest V. kerület, Falk Miksa utca és környéke
 
Közel 40 galéria részvételével 
Kincskereső játék gyerekeknek

 Jazz és komolyzene szabadtéren és a galériákban is

 

Falk Art Fórum 2016

Évek óta visszatérő vendégei a TAZI növendékei az V. kerületi Falk Miksa utcában rendezett Antik és Modern Művészeti Fesztiválnak. 2016. május 21-én 14.30 órától hallható műsoruk a nagyszínpadon. A fesztivál részletes programja itt tekinthető meg.
 
 

Május 10-ig lehet jelentkezni a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyre

A Filharmónia Magyarország 2016. szeptember 2. és 11. között rendezi meg a következő Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyt a budapesti Zeneakadémián.
Rangos nemzetközi zsűri – köztük Kurtág György, a zsűri díszelnöke és Kocsis Zoltán, a verseny művészeti vezetője – várja az egész világból érkező, 1984. január 1. után született jelentkezőket, hogy bizonyíthassák tehetségüket. A nyertesek komoly pénzdíjban részesülnek, valamint koncertfelkérések segítik karrierjüket.
 
Jelentkezési határidő: 2016. május 10.
 
Jelentkezés a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen, a jelentkezési lap itt tölthető le.
 
További információ a versenyről az alábbi weboldalon.
 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!

 

Hogyan válassz hangszert?