Koncertsorozat a Hunyadi téren

Folytatódik Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzatának "Tér/Zene - Zene/Tér" című sikeres programja a Zenepavilonban.

2017. május 6-án szombaton 10.30 órától a zeneiskola kórusai léptek fel Ispánkiné Gede Éva vezényletével. Május 20-án szombaton 10.30 órakor az iskola Fuvolazenekara szerepel, Zalaba Gyöngyi vezetésével. Közreműködnek gitáros és cselló tanszakos növendékeink.

 

 

20 éve jártunk Amerikában...

2017. május 13-án tartják Nosztalgiakoncertjüket a Tóth Aladár Zeneiskola kórusai, 20 évvel ezelőtti amerikai útjukra emlékezve. Helyszín: a Terézvárosi Két Tannyelvű Általános Iskola tornaterme. A belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

A koncert plakátja itt látható!

 

 

 

Családi koncertek

2017. április 27-én csütörtökön 16.30 és 18.00 órakor rendezzük hagyományos, nagy népszerűségnek örvendő  "Családi koncert"-jeinket. A nagy érdeklődésre tekintettel idén már két hangversenyt tartunk, melyeken testvérekkel, szülőkkel, nagyszülőkkel együtt zenélnek növendékeink!
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

 

Rajzpályázat eredményhirdetése

A Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont rajzversenyt hirdetett alsó és felső tagozatos általános iskolai diákok részére „Én és a hangszerem”, „A zene az kell…” és „Legjobb zenei élményem” címmel. A verseny eredményhirdetése zeneiskolánkban lesz, 2017. április 26-án szerdán 16.00 órakor a Fodor-teremben. A beküldött pályaművekből kiállítást rendezünk, mely a tanév végéig tekinthető meg az iskola II. emeletén.

 

 

Hegedűs növendékeink ismét fellépnek a Budapest Music Centerben

2017. április 1-jén szombaton 15.30 órától ismét szerepelnek az iskola hegedűs növendékei a Budapest Music Center Könyvtárában. A három részes A magyar zenekar-pedagógia aranykönyve című programsorozat a magyar zenepedagógia legjelesebb szerzőit veszi sorba, elsősorban a zenekari műfajért elkötelezetteket.

A harmadik előadáson Járdányi Pál zeneszerző  (képünkön) elévülhetetlen érdemeiről családtagjai segítségével emlékeznek meg.

Vendégek lesznek: Járdányi Zsófia - hegedűművész, az LFZE tanára, Járdányi Gergely - nagybőgőművész, a Vicenzai Konzervatórium tanára és Gémesi Géza zeneszerző, karmester.
 

Az élő példákkal gazdagon illusztrált előadást nemcsak zenetanároknak, de a vonószenekar, mint hagyományos közösségi műfaj iránt érdeklődőknek, családoknak is ajánlják (forrás: www.bmc.hu).

A programról bővebben itt olvashatnak.

 

 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!

 

Hogyan válassz hangszert?