Újra Zeneiskolánk éjszakája

Programjaink:

13.00-17.00 óráig: Hangszersimogató - hangszerbemutató koncerttel. Ezzel párhuzamosan kicsiknek zenés játék, kreatív hangszerkészítés, játszóház egyedi kirakójátékokkal minden korosztály számára.

17.00-18.30 óráig: Fordított órák és (ős)bemutatunk, mellette folyamatosan teaház Kodállyal és "csendes" zenehallgatás.

19.00-kb. 20.00 óráig: Tanári Koncert

20.30-tól: Együtteseink koncertje

Mindenkit várunk szeretettel a nyílt napon!

 

19. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál

A 19. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál budapesti programjainak egyik helyszíne idén a Tóth Aladár Zeneiskola lesz. 2018. április 10-én 19.00 órától Dominic Carevic (Horvátország) és Jesse Flowers (Ausztrália/Németország) koncertje hallható az iskola Fodor-termében.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mely a www.gitarfesztival.hu honlapon keresztül lehetséges. A program plakátja itt tekinthető meg.

 

 

Vonószenekari bemutató iskolánkban

A BHKZ Akadémia és a Tóth Aladár Zeneiskola rendezésében 2018. április 14-én szombaton 16.00 órai kezdettel Soós András Bartók Mikrokozmoszából készített vonószenekari keresztmetszetének első nyilvános bemutatóját láthatják az érdeklődők.

Az átiratokból készült válogatás a kezdők számára is játszható néhány soros daraboktól a professzionális zenekarok igényeit is kielégítő hangversenydarabokig terjed, s a bartóki koncepciót követve érzékelteti az oda vezető útvonalat.

BHKZ Akadémia vonószenekara mellett közreműködik a Tóth Aladár Zeneiskola Tücsökzenekara és Szimfonikus Zenekarának vonóskara. Vezényel: Soós András, bevezetőt mond Gémesi Géza.

A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk! A program plakátja itt tekinthető meg.

 

 

Mit és hogyan tanítsunk?

2018. február 21-én szerdán 10.00 és 14.00 óra között Budai Lehel előadását hallhatják az érdeklődőt "Didaktikai és módszertani lehetőségek a zeneiskolai gitároktatásban, azaz mit és hogyan tanítsunk" címmel. A Bázisintézményi programra a belépés ingyenes.

Várjuk a jelentkezéseket a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen.

Az előadás meghívója itt tekinthető meg.

 

 

„Négy kézzel is könnyedén…”

Aczél Péter és Kőrösiné Belák Erzsébet  zongoraművészek a Metronom Nonprofit Kft. szervezésében kurzust tartanak iskolánkban, melyen elsősorban  a XI. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Versenyen induló növendékeknek és tanáraiknak kívánnak segítséget nyújtani  a felkészüléshez.
Időpontok:
2018. február 9. péntek, 9.00-14.00 óra – Aczél Péter kurzusa (a kurzusnap beosztása itt olvasható)

2018. március 14. szerda, 9.00-14.00 óra – Kőrösiné Belák Erzsébet kurzusa
Helyszín: Tóth Aladár Zeneiskola AMI - 1063 Budapest, Szív u. 19-21.

2018. február 19. és március 5. között – részvétel egy versenynapon, a saját területi válogató helyszínén és időpontjában.
2018. április 6-8. között – részvétel egy versenynapon, a XI. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny országos döntőjén
Helyszín:  Rózsavölgyi Márk AMI - 2660 Balassagyarmat Óváros tér 11.

A programban részt vevő zenetanárok számára a továbbképzésen való részvétel esetén – a (277/1997 (XII.22.) korm. rendelet alapján – képzési naponként 5 órás igazolás kérhető.

Részvételi díj: 2000 Ft/alkalom, mely a helyszínen fizetendő.

A kurzusok a Metronom Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében 30 órás továbbképzésként is elvégezhetők. További információk: www.metronomkepzes.hu

Jelentkezési határidő: 2018. január 26.  
Az aktív és passzín résztvevők jelentkezését a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen várjuk. A jelentkezési lapok itt tölthetők le.

A képzés plakátja itt tekinthető meg.

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!

 

Hogyan válassz hangszert?