Mit tanítunk

Tanáraink és a választható hagszerek

 

 

 

Hírek, sikerek

Tudnivalók, aktualitások, versenyek, díjazottak

 

Eseménynaptár

Koncertek, események napi bontásban                

Gyakorlóhelyi infó

Tanárjelölteknek: hospitálás, gyakorlati tanítás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iskolánk fenntartója:

 

Iskolánk működtetője:

 


Iskolánk a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Akkreditált Kiváló Tehetségpontja

 

 

 

 


NTP-AMI-14-0015

Zene - Mozgás - Fény

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iskolánk partnerei:

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem

 

 
 
 
 
 
 
Magyar Zeneiskolák
és Művészeti Iskolák Szövetsége
 
Zenetanárok Társasága
 
Eötvös10 Közösségi
és Kulturális Színtér
 

 

 

 

 

 

 

 

Iskolánk támogatói:

bpv Jádi Németh Ügyvédi Iroda

 

 

 

Hírlevél

Bejelentkezés

Bemutatkozunk azoknak is, akik még sosem jártak a TAZI-ban

 

 

Baba-mama foglalkozások a 2016-2017. tanévben szimpozium

Szeretettel várunk minden zeneszerető kisgyermeket játékos hangszerbemutató óráinkra 2-től 6 éves korig!
A foglalkozásokat Katona Dóra csellótanár vezeti.
Helyszín: a Tóth Aladár Zeneiskola Fodor-terme.

 

Időpontok: hétfői napokon 16.00-16.30 óra között.
Dátumok az I. félévben: 2016. október 10., 24., november 7., 21., december 5., 12. A részvétel ingyenes!
 

Jazzkoncert a Marczi Közösségi Térben

Figyelmükbe ajánljuk Ed Neumeister, a világhírű amerikai jazz-zenész komponista és a Budapest Jazz Orchestra koncertjét, melyet 2016. december 3-án szombat 19.00 órától hallhatnak a Marcibányi téri Művelődési Házban. További információk a meghívón és a művelődési központ honlapján olvashatók. 
 

Karácsonyi hangverseny

Szeretettel hívjuk és várjuk a Tóth Aladár Zeneiskola kórusainak karácsonyi hangversenyére, melyet 2016. december 17-én 18.00 órakor tartunk a Fasori Evangélikus Templomban (VII. kerület, Városligeti fasor 17.).
A műsorban Karai József, M. Haydn, Mendelssohn, Mozart, Pachelbel, Rutter és Schubert művei szólalnak meg a Tóth Aladár Gyermekkar és a Tóth Aladár Nőikar előadásában. Orgonán kísér: Arató Ágnes. Vezényel: Ispánkiné Gede Éva.
A hangverseny ingyenes. A koncert plakátja itt tekinthető meg. 
 
 

A Pethős fúvósok "Pethős Napja"

"Imádunk Kamilka néni!" felirat, színes krétarajzok és a terem két oldalán izgatottan várakozó kis hangszeresek várták Kiss Kamillát azon a házi hangversenyen, amelyet tanáruk Kürtösi Istvánnal közösen szervezett, minden "Pethős" fuvolista, furulyás és fagottos növendéknek lehetőséget biztosítva arra, hogy megmutassa jelenlegi tudását. Vendégfellépőként még Sáróyné Fekete Julianna tanárnő egy kis hegedűs növendékét is befogadták.

István bácsi tanítványai rajzban ugyan nem voltak annyira aktívak, mint Kamilka néniéi, de sem imádatban, sem tudásban nem maradtak el a Kamilka-tábortól. Egyedül levegőből volt hiány, miután a terem pillanatok alatt megtelt nemcsak szülőkkel, de kis és nagy testvérekkel, sőt, nagyszülőkkel, akik ezzel együtt nagyon kedves, jó hangulatú órát töltöttek együtt.

 

Szerencsére ebben a körben nem jött még divatba, mint sok növendékhangversenyen, hogy a terem, mintha csak Haydn Búcsú szimfóniájának muzsikusait akarná leutánozni, lassan kiürül. A családok szépen kivárták a produkciókat, türelmesen meghallgatva azt is, aki még csak két hangot tudott dallammá formálni kis hangszerén, azt is, akinek egyelőre nagy feladat sok ember előtt megszólalni és hangszert megszólaltatni, meg azt is, aki már "régi motoros" és hosszabb művet játszott. Az egészen kis testvérekkel sem kellett kiszaladni, csendben hallgatták végig azt a 26  kezdő és haladó fellépőt, akik megmutatták, hol tartanak most a hangszertanulásban.

A végén a két tanár is játszott egy-egy rövid darabot, és ez nem csak arra volt jó, hogy a kicsik láthatták, hová lehet fejlődni, hanem elsősorban arra, amit egy anyuka így fogalmazott meg - már kint az utcán, hazafelé baktatva - a kislányának: "jó volt látni, hogy Kamilka néni és István bácsi is mennyire szereti a hangszerét!" Mire a kislány büszkén hozzátette: "én is nagyon szeretem a hangszeremet!" Amiből az látszik, hogy ez a kis "Pethős" csapat nagyon rendben van. Meg az, hogy ennek a két fiatal tanárnak sikerült valamit átadni abból, hogy miért érdemes zenét tanulni.

A házi hangversenyen készült fotók itt tekinthetők meg.

 

 

Megvásárolható a most megjelent interjúkötet

A TANÍ (TAZI) TANI A zene szolgálatában című kötet 21 interjúalanya részben Tóth Aladárra emlékezik, részben a zenei nevelés elmúlt 113 évére tekint vissza: a zeneiskolai hálózat kialakítására, a kodályi koncepció pedagógiai módszerré formálódásának történetére – a megszólalók személyes életútján keresztül. 

A  könyvről bővebben itt lehet olvasni. Megvásárolható 2000 forintos áron a gazdasági irodában.

A könyvbemutatóról, a kiállításmegnyitóról és az ünnepi zeneakadémiai koncertről készült képgaléria itt tekinthető meg.

A Hatoscsatorna Terézvárosi Magazin című műsorának 2016.10.31-i adásában Magyar Margit igazgató és Mihalicz Csilla a könyv szerzője beszélt a könyvről, névadónkról és a Tóth Aladár Hét rendezvényeiről.

 

Programjaink 2016 novemberében

Folytatódik sikeres L+T koncertek programsorozatunk Terézváros általános iskolásai számára a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Tóth Aladár Zeneiskola szervezésében. Az első rendhagyó énekóra ebben a tanévben 2016. november 16-án szerdán 12.00 órakor lesz az iskola Fodor-termében. A részletes program itt olvasható.
 
2016. november 16-án szerdán 17.00 órakor a tagiskolai programok keretében rendezzük meg a "Pethős" Napot a Terézvárosi Két Tannyelvű Általános Iskola 209. termében (1065 Budapest, Pethő S. u. 4.). A "novemberi csudakoncerten" Kiss Kamilla (fuvola), Kürtösi István (furulya, fagott) és Sároyné Fekete Julianna (hegedű) növendékei szerepelnek. Zongorán közreműködik Gyülvészi Gábor. A koncert plakátja itt látható
 
2016. november 17-én csütörtökön 16.00 órától  Vizeli Máté hegedű, népi hegedű tanár és zenekara, a Góbé zenekar tart bemutató előadást "Mi is az a világzene?" címmel (plakát). Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a Fodor-teremben. 
 
2016. november 25-én pénteken 14.30-tól 19.00 óráig a hagyományokat folytatva várjuk a kürtös növendékeket a Kürtös Napon. A szakmai nap helyszíne a Fodor-terem (plakát). 
 
2016. november 26-án szombaton 15.30 órától a Budapest Music Center Könyvtárában szerepel a zeneiskola Tücsök Zenekara. A három részes A magyar zenekar-pedagógia aranykönyve - Soós András című programsorozat a magyar zenepedagógia legjelesebb szerzőit veszi sorba, elsősorban is a zenekari műfajért elkötelezetteket. Az élő példákkal gazdagon illusztrált előadást nemcsak zenetanároknak, de a vonószenekar, mint hagyományos közösségi műfaj iránt érdeklődőknek, családoknak is ajánlják (forrás: www.bmc.hu). A programról bővebben itt olvashatnak.
 
További programjainkról a honlap eseménynaptárában tájékozódhatnak. Várunk mindenkit szeretettel koncertjeinken!
 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!

 

Képtár - aktuális képek

aktualisaktualisaktualisaktualisaktualisaktualisaktualisaktualis

Hogyan válassz hangszert?