Mit tanítunk

Tanáraink és a választható hagszerek

 

 

 

Hírek, sikerek

Tudnivalók, aktualitások, versenyek, díjazottak

 

Eseménynaptár

Koncertek, események napi bontásban                

Gyakorlóhelyi infó

Tanárjelölteknek: hospitálás, gyakorlati tanítás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iskolánk fenntartója:

 

Iskolánk működtetője:

 


Iskolánk a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Akkreditált Kiváló Tehetségpontja

 

 

 

 


NTP-AMI-14-0015

Zene - Mozgás - Fény

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iskolánk partnerei:

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem

 

 
 
 
 
 
 
Magyar Zeneiskolák
és Művészeti Iskolák Szövetsége
 
Zenetanárok Társasága
 
Eötvös10 Közösségi
és Kulturális Színtér
 

 

 

 

 

 

 

 

Iskolánk támogatói:

bpv Jádi Németh Ügyvédi Iroda

 

 

 

Hírlevél

Bejelentkezés

Bemutatkozunk azoknak is, akik még sosem jártak a TAZI-ban

 

 

Baba-mama foglalkozások a 2016-2017. tanévben szimpozium

Szeretettel várunk minden zeneszerető kisgyermeket játékos hangszerbemutató óráinkra 2-től 6 éves korig!
A foglalkozásokat Katona Dóra csellótanár vezeti.
Helyszín: a Tóth Aladár Zeneiskola Fodor-terme.

 

Időpontok: hétfői napokon 16.00-16.30 óra között.
Dátumok az I. félévben: 2016. október 10., 24., november 7., 21., december 5., 12. A részvétel ingyenes!
 
 
A 2016-2017. tanév zeneismeret órarendje itt olvasható.

30 éve Tóth Aladár nyomában

Szeretettel hívunk minden kedves érdeklődőt a Tóth Aladár Zeneiskola névfelvételének 30. évfordulóján rendezett ünnepi programsorozatunkra 2016. október 20. és 25. között.

 

2016. október 20. és 22. között második alkalommal kerül sor a Kovács Kálmánné, iskolánk egykori zongoratanárának emlékére rendezett szakmai napokra a Tóth Aladár Zeneiskolában.

Október 20-án, csütörtökön 10.00 órától A zongorázás és a zenélés öröme címmel Becht Erika zongoratanár, gyakorlatvezető tanár és Kékesi Judit zongoraművész-tanár tart workshoppot Kurtág György: Játékok c. műve és Sáry László: Kreatív zenei gyakorlatai alapján. Október 21-én, pénteken 10.00 órától Soltész Anikó csembalóművész-tanár  Barokkóstoló című előadásában barokk művekkel foglalkozik a zeneiskolai tananyagból, 15.00 órától Pozsár Eszter zeneterapeuta a Tanulási problémákkal küzdő gyerekek zeneiskolai fejlesztéséről tart közös órát a résztvevőkkel. A zárónapon, október 22-én szombaton 9.30 órától Eckhardt Gábor zongoraművész-tanár kurzusának címe: Klasszigorúság? Klasszabadság? - avagy az élő bécsi klasszika. 

Az előadások mellett hangversenyekkel is várjuk a résztvevőket. A kurzusok beosztása itt, a koncertek részletes programja itt olvasható. A meghívó itt tölthető le.

 

Október 24-én hétfőn a Nyílt Napon többféle programmal várjuk az érdeklődőket. 14.00 órától a zeneirodalom csoportokkal Magyar Állami Operaházba látogatunk.

17.00 órától Zoboki Gábor építész előadását hallhatják híres operaházak és hangversenytermek akusztikájáról "Süket építészek, vak akusztikusok" címmel. Helyszín: a Fodor-terem.

18.00 órától Serei Zsolt - Cziczó Attila: A macska és a hegedű című gyermekoperáját vetítjük. A felvétel a Y. Menuhin és Ch. Hope meséjéből készült opera bemutatóján készült 2015. május 18-án. A terem korlátozott befogadóképessége miatt regisztráció szükséges, kérjük, részvételi szándékukat jelezzék a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen. A filmvetítés helyszíne az zeneiskola Fodor-terme

 

 

Október 25-én kedden 17.30 órakor  a névadónkról készült kiállítás megnyitójára és a jubileumra készült interjúkötet sajtóbemutatójára kerül sor. A kötetben "A zene és a zenetanítás szolgálatában" címmel névadónkról szóló emlékezések, valamint a zeneiskola meghatározó pedagógusaival, híressé vált növendékeivel készült beszélgetések olvashatók.

19.00 órakor ünnepi hangversennyel zárjuk a programsorozatot. Meghívott vendégeink: Hegyi Barnabás kontratenor, Oláh Vilmos hegedűművész és Vásáry Tamás Kossuth- és Corvin-lánc díjas zongoraművész. A keddi programok helyszíne: a Zeneakadémia Solti-terme.

A programsorozat fővédnöke Hassay Zsófia, Budapest VI. Kerület Terézváros polgármestere, védnöke dr. Tolnai Marianna, a KLIK Belső-Pesti Tankerületének igazgatója. Díszvendég: Tóth Mária (Maria Reichardt).

A programok meghívója itt tölthető le. 

 

 

 

Ösztöndíj-lehetőség tehetséges diákok számára

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2016/2017 tanévben ismét elindítja Nyilas Misi Ösztöndíj Programot, hogy segítse a tehetséges gyerekeket álmaik megvalósításában, legyen az a sport területe vagy valamilyen művészeti pálya. Október 12-ig lehet pályázni.
 
A Nyilas Misi Ösztöndíj nyertesei havi támogatásban részesülhet tehetségük kibontakozásában. A Program rendszeres anyagi támogatást biztosít magyarországi, kárpátaljai, erdélyi, felvidéki és délvidéki oktatási intézményekben tanuló, olyan kiemelkedően tehetséges magyar tanulók - összesen 100 fő - számára, akik szerény anyagi lehetőségekkel rendelkeznek. A Kárpát-medence területén 100 főt támogatunk.
A pályázat benyújtható:
2016. szeptember 12. és 2016. október 12. között
Az ösztöndíj mértéke: 5000 Ft/fő/hónap vagy 16 EUR/fő/hónap a 2016/17 –es tanévre (10 hónap).
A pályázatot az erre a célra külön kialakított webes felületen, csak elektronikusan lehet benyújtani a http://legyenfolytatas.jobbadni.hu oldalon.

Bővebben...

Meghallgatás a Bard College kurzusaira

Október 9-én lesznek a meghallgatások tehetséges fiatal muzsikusok számára a Bard Conservatory főiskolai és posztgraduális kurzusaira a Tóth Aladár Zeneiskolában.

A Bard Conservatory 2005-ben nyitotta meg kapuit, a kiváló oktatás, és haladó gondolkodása miatt egyedülálló Bard College úttörő programjaként. Az intézményben jelenleg csaknem 12 magyar diák tanul, akik minden évben nagy számban kapnak meghívást, illetve nyernek felvételt nemzetközi zenei fesztiválokra.

Még több képpel gazdagodott a tábori fotótár

68 kép itt tekinthető meg arról, hogyan töltődtek fel növendékeink és tanáraink a nyári táborban.

 

 

Veér Lili is fellépett Kokas Katalinnal a nyári Fesztiválakadémián

 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!

 

Képtár - aktuális képek

aktualisaktualisaktualisaktualisaktualisaktualisaktualisaktualis

Hogyan válassz hangszert?